Voor het kind of leerling

Moeite met leren? Kies het probleem dat je wilt oplossen:

 • Alfabet
 • Foute woorden vervangen
 • Nieuwe woorden onthouden
 • Tafels
 • Getallen 0-100
 • Grote getallen
 • Splitsingen
 • Digitaal klokkijken
 • Analoog klokkijken
 • Dagen van de week
 • Maanden van het jaar

Taalproblemen oplossen

 • Wil je moeite met leren aanpakken en taalproblemen oplossen?

Veel kinderen, en zelfs volwassenen, hebben moeite met leren. Bijvoorbeeld met het onthouden van het alfabet. De klinkers of medeklinkers van nieuwe en geleerde woorden worden vaak verkeerd gebruikt. En als dat niet op de juiste manier wordt vervangen door het goede woord, dan word je al snel dyslectisch genoemd. Eigenlijk oneerlijk, want iedereen leert op een andere manier.

Het is extra vervelend als je daardoor minder zelfvertrouwen hebt. Het concentreren is lastig en je bent bang om meer fouten te maken. Terwijl je het graag wilt kunnen. Soms ontstaat zelfs faalangst. Of je wordt gepest en je wilt niet meer naar school.

In de volgende video leg ik het uit:

“Zonder Matrixmethode had ik mijn examen niet gehaald”

Ik heb ongeveer 20 schrijflessen gehad. Die hebben niet geholpen. Met de Matrixmethode van 30 minuten wel. Ik zit nu in het examenjaar vmbo TL en anders had ik dit niet gehaald.

Sara van Ginkel, Leerling vmbo TL, 13 jaar

Alfabet leren met het MatriXleerplein

Taalproblemen oplossen kan jezelf, gewoon online

Gelukkig is er een handige manier om de noodzakelijke basisinformatie van taal te onthouden. Gewoon online, zonder dat je de deur uit hoeft. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® weet je precies hoe je informatie van taal verwerkt, opslaat, onthoudt en terugvindt. Op je eigen manier, zodat je het voor altijd begrijpt. Vaak al binnen 30 minuten.

Het mooie is: na de online video’s ben je zelf positief verbaasd dat je het eindelijk snapt. En verschijnt een glimlach op je gezicht, zo trots ben je op jezelf. Bijles of een negatief zelfbeeld maakt plaats voor zelfvertrouwen en plezier.

Logisch

 Moeite met leren los je zelf op door de basisinformatie te onthouden op de eigen manier

Bewezen

Al sinds 1991 leren duizenden kinderen makkelijker

Snel

Binnen 30 minuten weet je voor altijd de basisinformatie

Blijvend 

Alle kennis over het probleem oplossen of voorkomen kun je altijd en overal toepassen

Beoordeling MatriXleerplein online training MatriXmethode

Problemen met taal voor altijd oplossen:

Online instructievideo's om het Nederlandse alfabet en taal te begrijpen

Pakket Taal – 3 korte online video’s:

1. Alfabet leren
2. Foute woorden vervangen
3. Nieuwe woorden onthouden

Zo belangrijk: het alfabet. Als je het alfabet kent, dan gaat lezen een stuk makkelijker. Ook foute en nieuwe woorden is voor jou geen probleem meer na de online video’s. Moeite met leren is vanaf nu verleden tijd.  

 • Wil je problemen met rekenen oplossen en informatie beter onthouden?

Veel kinderen, en zelfs volwassenen, hebben moeite om bijvoorbeeld de tafels te onthouden. Ook grote getallen zijn vaak lastig. Als je niet goed hebt geleerd om de basisinformatie van rekenen te onthouden, dan wordt je al snel dyscalculisch. Maar dat is vaak oneerlijk, want iedereen leert op een andere manier.

Het is extra vervelend als je daardoor minder zelfvertrouwen hebt of onzeker bent. Daardoor heb je minder concentratie en doe je er alles aan om zo min mogelijk fouten te maken. Terwijl je het wel wilt kunnen. Soms ontstaat zelfs faalangst. Of je wordt gepest en je wilt niet meer naar school.

In de volgende video leg ik het uit:

Rekenproblemen oplossen kan jezelf, gewoon online

Gelukkig is er een handige manier om de noodzakelijke basisinformatie van rekenen te onthouden. Gewoon online, zonder dat je de deur uit hoeft. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® weet je precies hoe je informatie van rekenen verwerkt, opslaat, onthoudt en terugvindt. Op je eigen manier, zodat je het voor altijd begrijpt. Vaak al binnen 30 minuten, waardoor moeite met leren verleden tijd is.

Het mooie is: na de online video(‘s) ben je zelf positief verbaasd dat je het eindelijk snapt. En verschijnt een glimlach op je gezicht, zo trots ben je op jezelf. Bijles of een negatief zelfbeeld maakt plaats voor zelfvertrouwen en plezier.

Logisch

Moeite met leren los je zelf op door de basisinformatie te onthouden op de eigen manier

Bewezen

Al sinds 1991 leren duizenden kinderen makkelijker

Snel

Binnen 30 minuten weet je voor altijd de basisinformatie

Blijvend 

Alle kennis over het probleem oplossen of voorkomen kun je altijd en overal toepassen

Beoordeling MatriXleerplein online training MatriXmethode

Problemen met rekenen voor altijd oplossen:

Online video om beter te rekenen met de MartriXmethode

Pakket Rekenen – 4 korte online video’s:

1. Tafels leren
2. Grote getallen uitspreken
3. Getallen 0-100 leren
4. Splitsingen leren

Rekenen is ontzetten belangrijk. Na deze online video’s weet je bijvoorbeeld in enkele minuten alle tafels probleemloos op te noemen. Jouw vader, moeder en de juf zullen enorm trots op je zijn!

 • Wil je problemen met klokkijken of de kalender oplossen en informatie beter onthouden?

Veel kinderen, en zelfs volwassenen, hebben moeite om bijvoorbeeld iemand te vertellen hoe laat het is of in welke maand van het jaar je verjaardag is. Als je niet goed hebt geleerd om de basisinformatie van klokkijken of kalender te onthouden, dan kan je onzeker worden. Onnodig, want je hebt een simpele en logische uitleg nodig die je wél begrijpt.

Het is extra vervelend als je daardoor minder zelfvertrouwen hebt of onzeker bent. Je probeert vragen te ontwijken waar je geen antwoord op kunt geven, terwijl je het wel graag wilt. Soms ontstaat zelfs faalangst of word je gepest.

Moeite met leren klokkijken of kalender kan jezelf, gewoon online

Gelukkig is er een handige manier om klokkijken en de kalender te begrijpen. Voor altijd. Gewoon online, zonder dat je de deur uit hoeft. Ingrid Stoop, de ontwikkelaar van de MatriXmethode heeft een zo logische uitleg ontwikkeld, dat iedereen het meteen begrijpt. Vaak al binnen 30 minuten.

Het mooie is: na de online video(‘s) ben je zelf positief verbaasd dat je het eindelijk snapt. En verschijnt een glimlach op je gezicht, zo trots ben je op jezelf. Ben je klaar voor het plezier en zelfvertrouwen die op je wacht?

Logisch

 Klokkijken of de kalender onthouden wordt zó logisch uitgelegd, dat je het direct begrijpt

Bewezen

Door de simpele uitleg komen duizenden kinderen sinds 1991 nooit meer te laat

Snel

Moeite met leren lost je binnen 30 minuten op door de klokken en de kalender te begrijpen

Krachtig 

Met deze logische uitleg heb je maar één online video nodig om het te begrijpen

Beoordeling MatriXleerplein online training MatriXmethode

Problemen met klokkijken en kalender oplossen:

Online videocursus met de dagen, maanden en digitaal en analoog klokkijken

Pakket Klokkijken & Kalender – 4 korte online video’s:

1. Digitale klok begrijpen
2. Analoge klok begrijpen
3. Dagen van de week onthouden
4. Maanden van het jaar onthouden

Het lijkt zo simpel, maar voor sommige kinderen in de klas is het een hele klus. Gelukkig kun je dit nu wél makkelijk en snel leren, zodat je het voor altijd goed kunt onthouden. Moeite met leren is eindelijk verleden tijd.

‘Mentale dokter’ en ontwikkelaar Ingrid Stoop:

“Het is vreemd dat kinderen op school niet leren HOE te leren. In 1991 ontdekte ik HOE het het praktische brein werkt, doordat ik kinderen vragen ging stellen. Enkele vragen waren: “Hoe heb jij het alfabet onthouden? Waar staat dat in je hoofd?” In het hoofd bleek het vaak een rommeltje te zijn. 

Moeite met leren is een probleem, omdat vaak de basisinformatie niet wordt begrepen. Op school wordt verwacht dat alle informatie gewoon een handige plek krijgt. En dat is dus niet vanzelfsprekend. Dat is de reden dat ik, met mijn team, het MatriXleerplein heb ontwikkeld. Voor iedereen die zelf, onafhankelijk van iemand of locatie, het kind zelf wil helpen een krachtige stap te laten zetten.”

Ingrid Stoop, ontdekker MatriXmethode

Problemen met de basisinformatie oplossen vanuit de luie stoel: