Onderwijsprofessional

Rust in de klas krijgen? Kies eerst het probleem dat je graag wilt oplossen:

 • Alfabet
 • Foute woorden vervangen
 • Nieuwe woorden onthouden
 • Tafels
 • Getallen 0-100
 • Grote getallen
 • Splitsingen
 • Klokkijken – Analoge klok
 • Klokkijken – Digitale klok
 • Dagen van de week
 • Maanden van het jaar
 • Voor onderwijsprofessionals
 • Ouders of verzorgers van een kind

Rust in de klas en goede schoolresultaten in minder tijd?

Ontvang kosteloos, als je deze nog niet hebt, het digiboek voor ‘Onderwijs’.
Boordevol nieuwe inzichten om belemmeringen tussen de oren binnen enkele minuten zelf op te lossen.

DIgiboek Onderwijs

Taalproblemen oplossen

 • Wil je je leerling helpen met het oplossen van taalproblemen?

Rust in de klas lijkt vaak onmogelijk. Het begint doordat veel leerlingen en zelfs volwassenen moeite hebben om het alfabet te onthouden. De klinkers of medeklinkers van nieuwe en geleerde woorden worden vaak verkeerd gebruikt. En als dat niet op de juiste manier wordt vervangen door het goede woord, dan krijgt de leerling al snel een stempel, zoals dyslectisch. Eigenlijk oneerlijk, want iedereen leert op een andere manier.

Het is extra vervelend als de leerling daardoor minder zelfvertrouwen heeft. Concentreren is lastig en hij of zij is bang om meer fouten te maken. Terwijl je als onderwijsprofessional weet dat je leerling het wilt leren. Soms ontstaat zelfs faalangst. Of wordt je leerling gepest en wilt liever niet meer naar school.

In de volgende video leg ik het uit:

“Iedere onderwijzer zou er baat mee hebben”

Het maakt het verschil bij kinderen die o.a. vastlopen met lezen, rekenen en leren. Elke onderwijzer zou baat hebben bij het volgen van MatriX Methode omdat het helpt in de manier waarop je tegen situaties aankijkt en oplost. Ik ben in elk geval heel blij dat ik dit gedaan heb!

Hyacintha Kraidy, Claritas Essentiae

Hyacintha Kraidy Claritas Essentiae MatriXleerplein

Taalproblemen oplossen kan online

Gelukkig is er een handige manier om de noodzakelijke basisinformatie van taal te onthouden door je leerling of student. Gewoon online, zonder dat je de deur uit hoeft. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® weet je leerling precies hoe de informatie van taal verwerkt, opgeslagen, onthouden en teruggevonden wordt. Op de eigen manier, zodat hij of zij het voor altijd begrijpt. Vaak al binnen 30 minuten.

Rust in de klas

Het mooie is: na het toepassen van de nieuwe kennis ben je zelf positief verbaasd dat je leerling het eindelijk snapt. En verschijnt een glimlach op het gezicht, zowel bij de leerling als bij jou. Bijles is niet meer nodig, want door het zelfvertrouwen vindt je leerling leren zelfs leuk.

Krachtig

 De leerling ontdekt zijn eigen manier om de basisinformatie te onthouden, dankzij jou

Bewezen

Al sinds 1991 leren duizenden kinderen makkelijker, beter en sneller

Snel

Al binnen 30 minuten is er meer rust in de klas en zelfvertrouwen

Effectief

Je krijgt de tool om leerproblemen en volle hoofden aan te pakken

Beoordeling MatriXmethode leren klokkijken, taal onthouden en beter leren rekenen

Problemen met taal voor altijd oplossen:

Online cursus het onderwijs om leerling te helpen met taal

Pakket Taal – 3 korte online trainingen:

1. Alfabet leren
2. Foute woorden vervangen
3. Nieuwe woorden onthouden

Zo belangrijk: het alfabet. Als je leerling het alfabet kent, dan gaat lezen een stuk makkelijker. Ook foute en nieuwe woorden kun je je leerling met blijvend succes aanleren na de online videotraining. Zodat rust in de klas zorgt voor betere cijfers voor de leerling én de onderwijzer.

 • Wil je je leerling of student helpen met het oplossen van rekenproblemen?

Veel leerling en studenten, en zelfs volwassenen, hebben moeite om de tafels te onthouden. Vaak zijn de oneven tafels het lastigst. Of grote getallen worden vaak verkeerd uitgesproken. Als de leerling deze basisinformatie niet goed onthoudt, dan loopt hij of zij vast. Vaak al snel krijgt hij of zij een stempel, zoals dyscalculisch. Onnodig, want iedereen leer op een andere manier.

Niet goed kunnen meekomen in de klas door rekenproblemen zorgt voor minder concentratie of onzekerheid. Je leerling is bang om fouten te maken, terwijl hij of zij het graag goed wil doen. Soms ontstaat zelfs faalangst of wordt de leerling gepest.

In de volgende video leg ik het uit:

“Iedere onderwijzer zou er baat mee hebben”

Het is een gemakkelijk te leren en doeltreffende benadering voor mensen met ADHD, dyslexie en leervraagstukken is zeer de moeite waard om te verkennen.

Remko SterkenOprichter ADHD centrum Zuid-Holland

Remko Sterken

Rekenproblemen oplossen en meer rust in de klas, gewoon online

Gelukkig is er een handige manier om de noodzakelijke basisinformatie van rekenen aan te leren. Gewoon online, zonder dat je de deur uit hoeft. Met de MatriXmethode van Ingrid Stoop® weet de leerling precies hoe informatie van rekenen verwerkt, opslaat, onthoudt en terugvindt. Op de eigen manier, zodat hij of zij het voor altijd begrijpt. Vaak al binnen 30 minuten.

Rust in de klas

Het mooie is: na het volgen van de online training kun je de nieuwe kennis direct toepassen in de klas. Je zult verbaasd zijn van het snelle resultaat. Zie je al de glimlach op het gezicht en de bonk zelfvertrouwen van de leerling?

Krachtig

 De leerling ontdekt zijn eigen manier om de basisinformatie te onthouden, dankzij jou

Bewezen

Al sinds 1991 leren duizenden kinderen makkelijker, beter en sneller

Snel

Al binnen 30 minuten is er meer rust in de klas en zelfvertrouwen

Effectief

Je krijgt de tool om leerproblemen en volle hoofden aan te pakken

Beoordeling MatriXmethode leren klokkijken, taal onthouden en beter leren rekenen

Problemen met rekenen voor altijd oplossen:

Online video om beter te rekenen met de MartriXmethode

Pakket Rekenen – 4 korte online trainingen:

1. Tafels
2. Getallen 0-100
3. Grote getallen
4. Splitsingen

Rekenen hoeft niet moeilijk te zijn als je de basisinformatie van rekenen maar snapt. Bijvoorbeeld de tafels of grote getallen, die je leerling vaak gebruikt in het leven.

Na de online training weet je precies hoe je je leerling deze informatie verwerkt, opslaat, onthoudt en terugvindt. Door jouw hulp gaat je leerling een succesvolle toekomst tegemoet.

 • Wil je je leerling helpen met klokkijken, de dagen of de maanden?

Veel leerlingen of studenten, en zelfs volwassenen, hebben moeite om bijvoorbeeld iemand te vertellen hoe laat het is of in welke maand van het jaar de verjaardag is. Als de leerling niet de basisinformatie van klokkijken of kalender onthoudt, dan kan hij of zij onzeker worden. Onnodig, want het kind heeft vooral behoefte aan een simpele en logische uitleg om het wél te begrijpen.

Het is extra vervelend als iemand minder zelfvertrouwen heeft of onzeker is. Vaak probeert de leerling vragen te ontwijken door schaamte, terwijl hij of zij het wel graag wilt begrijpen. Soms ontstaat zelfs faalangst of pesterijen.

“Zo eenvoudig te leren dat ik ook andere kinderen wil helpen”

Super duidelijk en eenvoudig uitgelegd en uit te voeren. Wij hebben vanavond de klok geleerd. Dat ging heel goed. Lieke heeft een tip voor je. De visuele ondersteuning met de handen (dikke – dunne streep) heb je heel leuk gevonden! Zeer goed uitgelegd. En de methode is zo eenvoudig dat ik die wil leren om daarmee ook voor andere kinderen wat te kunnen betekenen.

Anita Paar, werkzaam in een boekhandel

Anita Paar volgde een online training matrixmethode matrixleerplein

Online problemen met klokkijken of kalender oplossen

Gelukkig is er een handige manier waarmee je leerling de analoge en digitale klok, en de kalender direct begrijpt. Dankzij jouw hulp, en gewoon online, zonder dat je de deur uit hoeft. Ingrid Stoop, de ontwikkelaar van de MatriXmethode®, heeft een zó logische manier ontwikkeld, dat je leerling het voor altijd snapt. Vaak al binnen 30 minuten.

Rust in de klas

Het mooie is: na het toepassen van de nieuwe kennis ben je zelf positief verbaasd dat je leerling het nu wel snapt. En verschijnt een glimlach op het gezicht van de leerling en van jou. Ben je er klaar voor?

Krachtig

 De leerling ontdekt zijn eigen manier om de basisinformatie te onthouden, dankzij jou

Bewezen

Al sinds 1991 leren duizenden kinderen makkelijker, beter en sneller

Snel

Al binnen 30 minuten is er meer rust in de klas en zelfvertrouwen

Effectief

Je krijgt de tool om leerproblemen en volle hoofden aan te pakken

Beoordeling MatriXmethode leren klokkijken, taal onthouden en beter leren rekenen

Problemen met klokkijken en kalender voor altijd oplossen:

Online videocursus met de dagen, maanden en digitaal en analoog klokkijken

Pakket Klok en Kalender – 4 korte online trainingen:

1. Klokkijken – Analoge klok
2. Klokkijken  – Digitale klok
3. Dagen van de week
4. Maanden van het jaar

Vaak zijn kalenders en klokken in de klas heel verwarrend en lastig te begrijpen. Met deze online trainingen weet je hoe je je leerling op een simpele, logische manier het uitlegt. Zodat je leerling altijd op tijd komt en meer zelfvertrouwen heeft.

 • Wil je meer rust in de klas én in het hoofd?

Veel volwassenen, zelfs leerlingen of studenten, hebben een vol hoofd. Als er geen rust in de klas is, wordt veel informatie niet goed opgeslagen. Er is veel afleiding en elke dag lijkt het hoofd wel voller te worden. Terwijl er steeds meer op je bord komt en er ook meer wordt gevraagd van de leerling. Onnodig, want iedereen, van jong tot oud, kan het hoofd opruimen en stress voorkomen.

Want als steeds meer informatie moet worden opgeslagen en stress ontstaat, dan leidt dat zelfs tot een burn-out. De leuke baan veranderd dan in onzekerheid of minder zelfvertrouwen. Vaak worden oplossingen gezocht die vaak slechts tijdelijk werken, zoals medicatie of meer sporten. Op termijn valt de persoon vaak in een nog dieper dal met alle gevolgen van dien.

“Mensen met een zware burn-out hebben weer rust in het hoofd”

De Matrix methode van Ingrid Stoop heeft op mij diepe indruk gemaakt. Ik heb haar mensen zien behandelen met een zware burn-out die dmv van haar Matrix methode weer rust hebben gekregen in hun hoofd. Hoofd opruimen, nare ervaringen en gedachtes omzetten in het hoofd. In heel korte tijd kan er door het toepassen van de Matrix methode heel veel veranderen.
Vaak kan er ipv veel bezoekjes aan een psycholoog in een uur tijd heel veel opgelost en opgeruimd worden.

Conny Theunissen, Oprichter van Beauty Pillow

Foto Conny Theunissen die blij is met een opgeruimd hoofd door de MatriXmethode

Online problemen met een vol hoofd of stress oplossen

Gelukkig is er een handige manier waarmee je je eigen hoofd kan opruimen en hoe je je leerling helpt om met een opgeruimd hoofd meer focus en rust in de klas te krijgen. Ingrid Stoop, de ontwikkelaar van de MatriXmethode®, heeft de veelgevraagde training ‘Hoofd Opruimen’ online beschikbaar gemaakt. Zodat je niet de deur uit hoeft, en je jezelf en vele anderen kunt helpen. Al na het volgen van slechts 6 modules.

Rust in de klas

Het mooie is: je merkt al tijdens de online training dat je meer overzicht krijgt in je dagelijkse activiteiten. En je productiever bent, doordat je weer focus hebt. En de leerling zelfverzekerd de diploma behaalt en positief de toekomst tegemoet gaat, dankzij jou.

Krachtig

Met een opgeruimd hoofd voer je je werk beter uit en leert je leerling beter, dankzij jou

Bewezen

Al sinds 1991 hebben duizenden professionals na één sessie meer rust in het hoofd

Snel

Al binnen 30 minuten is er meer rust in de klas en zelfvertrouwen

Effectief

Met een opgeruimd hoofd is stress ook op lange termijn verleden tijd

Kieskeurig

Geschikt voor professionals met een hbo werk- en denkniveau

Beoordeling MatriXmethode leren klokkijken, taal onthouden en beter leren rekenen

De online training Hoofd Opruimen voor meer rust in de klas:

Hoofd Opruimen Online Training MatriXleerplein

Pakket Hoofd Opruimen – 6 modules

Stress voorkomen of oplossen doe je door rust in het hoofd te krijgen. Voorkom slechte cijfers voor de leerling of een burn-out voor jezelf als onderwijsprofessional. Gewoon online, in je eigen omgeving en eigen tempo.

Deze bestaat uit de volgende lessen:

 1. Hoe ontstaan volle hoofden bij leerlingen?
 2. Hoe werkt je hoofd?
 3. Hoe werkt je hoofd nog beter?
 4. Overzicht door clusteren
 5. Je hoofd opruimen
 6. Een opgeruimd hoofd voor iedereen

Weten hoe je je hoofd zelf kan inrichten is de eerste stap voor meer concentratie, zelfvertrouwen en tijdsbesparing. Na deze online training weet je precies hoe je je eigen hoofd kan organiseren en hoe je je leerling hiermee kunt helpen. Al direct tijdens en na het toepassen van de nieuwe kennis merk je meer overzicht, focus, en rust in de klas én in het hoofd.

‘Mentale dokter’ en initiator Ingrid Stoop:

“Het is vreemd dat kinderen op school niet leren HOE te leren. In 1991 ontdekte ik HOE het het praktische brein werkt, doordat ik kinderen vragen ging stellen. Enkele vragen waren: “Hoe heb jij het alfabet onthouden? Waar staat dat in je hoofd?” In het hoofd bleek het vaak een rommeltje te zijn.

Op school wordt verwacht dat alle informatie gewoon een handige plek krijgt. En dat is dus niet vanzelfsprekend.
Dat is de reden dat ik, met mijn team, het MatriXleerplein heb ontwikkeld. Voor iedereen die zelf, onafhankelijk van iemand of locatie, het kind zelf wil helpen een krachtige stap te laten zetten”

Ingrid Stoop, ontdekker MatriXmethode

Rust in de klas en goede schoolresultaten in minder tijd?

Ontvang kosteloos, als je deze nog niet hebt, het digiboek voor ‘Onderwijs’.
Boordevol nieuwe inzichten om belemmeringen tussen de oren binnen enkele minuten zelf op te lossen.

DIgiboek Onderwijs

Problemen met de basisinformatie oplossen en/of rust in het hoofd krijgen vanuit de luie stoel: