Over de MatriXmethode

Gedoe tussen de oren oplossen én voorkomen op de eigen manier:
de MatriXmethode van Ingrid Stoop®

Voor iedereen die een hulpvraag heeft, is de MatriXmethode de oplossing. Het doel: mentale problemen oplossen en voorkomen, zoals moeite met informatie onthouden, een overwerkte emotie, een vol hoofd, angsten, trauma’s en onverklaarbare pijnklachten.

Je kunt de methode zelf leren toepassen of hulp vinden bij een gecertificeerde MatriXcoach. Ook kan je online trainingen (MatriXleerplein) volgen voor het handiger onthouden van informatie of het opruimen van een vol hoofd.

De MatriXmethode is een gesprekstechniek

MatriXcoaches zijn gecertificeerd om te werken met de MatriXmethode. Het is een gesprekstechniek waarmee de persoon zelf weer de regie krijgt over het eigen hoofd. En daardoor zelf mentale probleem oplost en voorkomt. Altijd op de eigen manier.

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode nou precies?
We hebben de mentale problemen in vijf probleemgebieden ingedeeld:

  1. Vol hoofd
  2. Moeite met informatie onthouden
  3. Onverwerkte emoties
  4. Angsten en trauma’s
  5. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
MatriXmethode cirkel

Ontdek meer

Ontdek waarom je een unieke methode hebt gevonden die je altijd kunt toepassen.
Bekijk de video over de MatriXmethode van Ingrid Stoop.

Werkt de MatriXmethode bij iedereen met mentale problemen?
De MatriXmethode is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De enige voorwaarde is dat je in staat moet zijn om de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Hoe werkt de MatriXmethode?
Met hulp van een MatriXcoach ontdek je zelf de eigen oplossing voor je probleem. Daarbij worden de juiste vragen gesteld om tot deze oplossing te komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Waarom hoef ik mijn verhaal niet te vertellen?
Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Weten of het effectief is?

De verschillende onderzoeken laten zien dat sinds 1991 Ingrid Stoop de oplossing heeft voor alle soorten mentale problemen.

Kan Ingrid Stoop mij ook coachen?

Ja, dat kan! Maar omdat Ingrid zich momenteel vooral richt op het trainen en coachen van volwassenen in het bedrijfsleven en het verder ontwikkelen van de MatriXmethode, is haar tijd beperkt. Ingrid coacht daarom standaard per telefoon. Dat is makkelijk voor haar én voor jou omdat je niet hoeft te reizen en er geen afleiding of belemmering is. Daardoor kan er goed worden gefocust. Het resultaat is hetzelfde als bij een live coaching: gegarandeerd blijvend resultaat.

Wat kost een behandeling door een MatriXcoach?
Eigenlijk te weinig. Want vaak is slechts één coaching voldoende om van het probleem af te zijn. Bij andere bedrijven kost een behandelingstraject vaak al duizenden euro’s, zonder de garantie dat het probleem blijvend is opgelost. Elke gecertificeerde MatriXcoach werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief.

Let op: alleen een gecertificeerde MatriXcoach is in het bezit van een geldig certificaat en is verplicht om deel te nemen aan de jaarlijkse nascholing om zijn kennis up-to-date te houden.

Effectiviteit bekijken?

Bekijk de effectiviteit van MatriXcoaching op bijvoorbeeld problemen met het onthouden van informatie en een vol hoofd.

Digiboek ontvangen?

Krijg inzichten hoe je morgen al je kind, leerling of medewerker kunt helpen.